ONLINE GIBALNI IN SPROSTITVENI PROGRAMI

S klikom do ravnovesja. Močnega, gibkega telesa, jasnega uma in nasmejanega srca.
ONLINE GIBALNI IN SPROSTITVENI PROGRAMI

GIBALNI IN SPROSTITVENI PROGRAMI RAVNE NA KOROŠKEM

Pridruži se nam v vodenih skupinah najrazličnejših gibalnih in sprostitvenih programov v PuraVida vadbenem centru na Ravnah.
GIBALNI IN SROSTITVENI PROGRAMI RAVNE NA KOROŠKEM

PREDNOSTI NAŠIH PROGRAMOV?

RAZNOLIKOST.

Ko je naše telo zdravo, brez bolečin in poškodb, vadbe najpogosteje izbiramo glede na naše karakterne značilnosti in sposobnosti telesa. Torej segamo po vadbenih programih, ki hranijo naš karakter, nam dvigujejo energijo in s tem seveda izboljšajo naše počutje. Tako deluje naš um, vse dokler ne naletimo na prvo prepreko ob kateri se naše telo preprosto ustavi. Takrat se vklopi rdeča luč in vztrajno iščemo rešitve za vzpostavitev našega naravnega stanja, ravnovesja. Takrat običajno z vsemi štirimi pograbimo vsak nasvet, ki smo ga prej zavestno ali pa podzavestno preslišali, zato, ker nam enostavno ni bil po godu.

Ne skrbi, vsi smo bili nekoč tam. To se je kot športnici, ki je hrepenela in živela za fizične dosežke in presežke, zgodilo tudi meni. In ne samo enkrat. Mnogokrat. Vse dokler nisem na lastni koži občutila, kaj pomeni, ko telo pade iz ravnovesja. Vse dokler si nisem priznala, da moje telo potrebuje čisto nekaj drugega, kot pa hoče moja glava. Ja, naše želje se pogosto razlikujejo od naših potreb. Preprost primer: običajno najbolj uživamo v stvareh, ki nam gredo dobro od rok, kajne? Le redko pa poprimemo za opravili, ki so naša šibka točka, saj v nas zbujajo strah, nelagodje. Ampak, če bi se v življenju lotevali samo stvari, v katerih smo nadpovprečni, bi ves čas počeli eno in isto, naše telo pa bi se razvijalo enostransko, se strinjaš? Prav je, da telesu ponudimo tudi tisto, kar potrebuje, čeprav tega pogosto ne prepoznamo. Prav je, da svojemu telesu privoščimo celostno obravnavo – od znotraj navzven, od glave do pet. Prav je, da svojemu telesu privoščimo RAZNOLIKOST, URAVNOTEŽENOST in mu s tem omogočimo zdrav in skladen razvoj.

Vi o nas

ŠPELA

“Redno vadim s Katjo offline in online. Kadar zaradi službenih obveznosti in počitnic ne utegnem na vadbo, skočim h Katji na online platformo, kjer imam včasih občutek, da sem na vadbi v živo. Je pregledna, user friendly, res raznolika in vsaka vadba skriva tudi ogromno nasvetov za varno vadbo. Motivira me, da si res vedno doma utrgam vsaj pol ure za vadbo, vadim pa lahko tudi v pisarni, na dopustu, prihranim na vožnji do studia, saj samo razgrnem podlogo in AKCIJA, Katja je vedno tam. :) Po dveh mesecih redne vadbe po predlaganem urniku, ki ga nam ga Katja vsak teden sestavi glede na cilje, so vsem vidni rezultati: izguba teže, izrazito bolj definirane mišice in nasmeh na obrazu. :)”

TJAŠA

“Z online vadbeno platformo sem si doma prvič ustvarila svojo telovadnico za redno vadbo. Nikoli nisem marala vaditi v skupini, sploh pri vadbah, kjer se ne počutim dovolj samozavestno in imam občutek, da me vsi gledajo. Všeč mi je, da si lahko ustvarim svojo rutino, ki ustreza mojemu delovnemu času, izberem vadbe, ki ustrezajo trenutnemu počutju in pritisnem na pavzo, če katerih vaj ne maram – treningi za roke recimo, haha. S platformo sem se tudi prvič preizkusila z jogo in ostalimi sprostitvenimi programi, ki sem jih doslej vedno zavračala. In sedaj mi služijo kot super dopolnitev programom, ob katerih fajn “zašvicaš” in imaš občutek, da si res nekaj naredil zase. Sploh pa mi je všeč, ker so vse vaje res jasno razložene in imajo številne prilagoditve, če mi je kakšna vaja prezahtevna. Katja, ta platforma mi je dala eno veliko brco v rit, da izgubim odvečno težo, zgradim mišice in najdem čas za sprostitev. Mislim, da se me ne boš znebila, haha. :)”

ANJA

“Katjine vadbe me spremljajo že od začetka moje telesne preobrazbe pa vse do danes, ko se lahko s ponosom pohvalim, da sem z uvedbo redne trening rutine pa vse do danes izgubila 15kg odvečne teže, šport, ki mi je na začetku predstavljal nujno zlo za izgubo kilogramov, pa je postal način mojega življenja. Sem zelo navdušena uporabnica platforme, všeč mi je raznolikost vadb, ki mi pomaga vzdrževati oblikovano, gibljivo telo in mi predstavlja sprostitev za telo in duha. Raznolike vadbe prinašajo možnost celovite skrbi za zdravo telo.”

KATJA

“Kot mamici dveh malčkov, ki se zaradi natrpanega urnika nikakor nisem uspela redno udeleževati vodenih vadb in sem nad svojimi aktivnostmi že skoraj obupala, je tale platforma kot naročena. Vadbe so mi na voljo ves čas in lahko jih izberem takrat, ko meni oz., bodimo iskreni - mojima malčkoma :), najbolj ustreza. Poleg podkovanih nasvetov glede izvedbe položajev s strani Katje pa obožujem tudi raznovrstnost vadb, zato “nastrada” čisto vsak del mojega telesa.”

PETRA

“Meni praksa joge prinaša več, kot sem kadarkoli pričakovala, da mi bo: psihofizično pripravljenost in umirjenost hkrati, odkrivanje mej možnega pri prožnosti telesa (tudi odprtosti v najširšem možnem smislu), nenehno navduše(va)nje nad življenjem, ki mi je lastno tudi sicer, a se je še okrepilo, radost, stabilnost, presojo brez obsodb. Mir(nost), fokus, prijetno samoto in samostojnost (na blazini in ob sestopu), a hkrati povezavo z drugimi in svetom, ki nas obkroža (ljudmi in naravo), drugačno dojemanje, ki gre preko spon vsakdana, zavedanje, da je moj položaj (na sploh, ne le pri vadbi) odvisen samo od mene, ni drugih "krivih", odgovornih, pritiskov ali vzvodov; sproščanje in spuščanje - zahtev, pričakovanj, zunanjih vrednotenj, pot do najglobljih (pre)čiščenj notranjosti. Ne pretiravam, če sklenem, da tudi občutke, ki jih lahko povežemo s srečo in srečnostjo.”

DARJA

“Kot zdravnica imam stresno službo, ogromno stočim adrenalina, po tem pa pride tista čudna praznina, ki te posrka in nisi za nič. Pred nekaj leti sem se srečala z jogo, ki mi je počasi prišla v kri, predvsem zaradi tega, ker sem ob spoznavanju njene filozofije našla zdravilo tudi za svojo dušo, bolj ko sem usvajala tehnike dihanja, bolj sem se znala umirjati v trenutkih, ko sem v preteklosti ostajala prazna, utrujena, nemočna.Moram ti povedati, da sem kar malo s strahom začela potem hoditi k tvojim uram, ker sem se počutila, da ne bom zmogla slediti. Strah je zelo hitro minil, poslušala sem tvoje nasvete, naj se ne oziramo na sosede in res, kar zmorem, zmorem, poslušam svoje telo, ki je enkrat bolj drugič manj prožno, enkrat me ravnotežje uboga, pa spet ne... Tvoja platforma pa me je naravnost očarala, koliko svoje duše si nam podarila v njej, Katja neizmerno sem ti hvaležna. Ne samo, da delam različne seanse, delam jih takrat, ko lahko. Ne držim se vedno tvojega urnika, veliko vaj, ki mi najbolj koristijo za hrbtenico ponavljam, dodajam nove, vsak teden jih z zanimanjem vse pregledam. Posebej hvala pa za meditacijo in tehnike dihanja, ki so moji spremljevalci. Tudi v dežurstvu, ko ne pride spanec po kaki naporni stvari, se znam sprostiti in zatisniti oči.”

HELENA

“Zakaj vadba s Katjo? Ker zna, ima znanje in s svojim posebnim občutkom vodi vsakega posebej in to v skupini. Prednost vadbe s Katjo so majhne skupine, neke vrste intima, ki jo v njenem prostoru skupaj z njo dobim med vadbo. Ko z občutkom in brez glasu z usmerjanjem opozori, da nisem v pravilni drži in ko skušam delati tisto, kar ni zame, prepoznam v njenem glasu, ki me vodi v pravo smer. Ko misliš, da moraš vedno vse narediti, ne glede na bolečino, ki se pojavi, zna Katja ustaviti, z občutkom opozori in usmeri v nova dovoljenja, kako in zakaj je to dobro za posameznika. Nikoli ne vsiljuje, zna pa opozoriti, kako naj bomo pozornejši na svoje telo in vse, kar nam sporoča, letom primerno. Se veselim novih vadb!”

PETRA

“Na vadbo h Katji sem se vpisala, ker sem iskala nekaj, da razmigam celotno telo. Opažam, da se je z redno vadbo izboljšalo moje splošno počutje, lažje se spopadam z vsakodnevnimi izzivi. Poslovile so se pogoste bolečine v križu, saj Katjine nasvete upoštevam tudi doma in v službi, ko sedim pred računalnikom. Všeč mi je Katjin pristop, ko položaj prilagodi vsakemu posamezniku in z nami (vadečemi) vedno deli novo pridobljeno znanje.”

KATARINA

“Z jogo sem se prvič srečala leta 2016 pri Katji.Še danes se spomnim mojega prvega obiska in pomisleka-to pa jaz ne bom zmogla.Bilo je polno novih gibov in izrazov strešica,deska,bojevnik,ponosni bojevnik,kobra,mizica.....in potem še dihanje. Bilo je zanimivo in včasih naporno.Takrat sem bila stara 46 let in s kar nekaj zdravstvenimi težavami. Ampak sem vztrajala in še vedno vztrajam, ponosna nase in svoje telo. Prvo leto sem obiskala jogo1x na teden, kasneje sem prišla do spoznanja, da rabim več,tako da sem nazadnje obiskovala jogo 2x na teden, med njimi je bila DETOX joga.Po napornem sedečem delu v službi mi DETOX joga daje energijo in zagon za naslednje dni. Sprosti moje telo in poveča mobilnost sklepov. Pri izvajanju vaj prav čutim,kako se napetost v telesu sprošča in izboljša počutje. Z rednimi vajami so moji sklepi mobilnejši in manj boleči. Trenutno pa preko vadbene platforme Pri Katji doma izvajam jogo bolj pogosto in ob različnih urah ter različne vrste joge. Poslušam svojo telo in mu dam tisto,kar takrat potebuje. Joga in Katja s svojo pozitivno energijo in nasveti sta mi izboljšali življenje.Imam več energije, sem bolj sproščena, moje telo je bolj prožno-gibljivo, imam manj bolečin in znam prisluhniti svojemu telesu. Katja,hvala, da sem s tvojo pomočjo, prepoznala jogo, kot dobro stvar zame in moje telo.”

PETRA

“Ko telo in um rečeta NE, se začne pot (samo)raziskovanja. Moja se je začela pri Katji, na urah DETOX joge. Za vsakim navdušenim učencem stoji učitelj, ki navdušuje. Z vsakim obiskom DETOX joge pri Katji, je moje telo postajalo bolj živo, prožno, pretočno, um pa miren in svoboden. Katja, hvala za izkušnjo!”