ZAČETNI TEČAJ ASHTANGA JOGE

Vabim te, da se mi pridružiš na začetnem tečaju Ashtanga joge, jogijske prakse, ki je v moje življenje vnesla samodisciplino, predanost, osredotočenost, samozavest, umirjenost in ravnovesje moči ter gibljivosti.

Tradicionalna oblika joge, ki se izvaja v ritmu diha in ima vnaprej določeno stalno zaporedje asan, ki ga izvajamo med vsako prakso.

Značilnost prakse je močan dih, izostren fokus in točno določeno zaporedje položajev. Vse to nam omogoča, da potujemo globlje, pozornost postopoma odvrnemo od samega zaporedja in tako se praksa prelevi v izrazito meditativno izkušnjo, izkušnjo čutenja in opazovanja lastnega napredka.

Primarna serija ima detox učinek, stimulira delovanje notranjih organov ter razvija moč in fleksibilnost tako fizičnega kot mentalnega telesa.

Prednost prakse ashtange je, da gre za izrazito individualno potovanje skozi proces joge. Položaj prilagodimo telesu in sposobnostim posameznika, se najprej osredotočimo na močne temelje in gradimo lastno prakso korak za korakom.

Varno zaporedje, ki ga usvojiš na urah pod mentorstvom učitelja, lahko izvajaš tudi doma, v svojem ritmu in počasi spoznavaš globine in širine prakse ashtange tudi, ko nisi na vadbeni podlogi. 

VSEBINA PROGRAMA:

10 vadbenih sklopov po 60 -90 min. 

Tečaj bo potekal po naslednjih modulih:

  • osnove in učinki ashtanga joge
  • vinjasa
  • pozdrav soncu A in B
  • stoječi položaji
  • sedeči položaji
  • vrh primarne serije
  • zaključek sedečih položajev
  • zakloni
  • oblikovanje samostojne prakse doma
  • vaje za izboljšanje gibljivosti in moči


E-KNJIGA in DNEVNIK


Vsak udeležencev tečaja prejme e-knjiga položajev ASHTANGA JOGA korak za korakom in dnevnik, kamor lahko beleži svojo rutino, misli in napredek.


CILJ PROGRAMA:


S tečajem želimo udeležence vzpodbuditi k oblikovanju pozitivnih življenskih navad in jim ponuditi vpogled v disciplino in rutino tradicionalne prakse, s pomočjo katere bodo razvili samostojno jogijsko prakso, ki bo v življenje vnesla stabilnost in osredotočenost.


ZA KOGA JE PRIMEREN TEČAJ:


Primeren je za vse, za začetnike in tudi tiste, ki želijo nagraditi svojo jogijsko prakso. Tečaj poteka po modulih, progresivno, zato je zaželena redna udeležba. V premorih med delavnicami se vadeče v obliki domačih izzivov, nalog vzbodbuja k oblikovanju redne prakse doma. 


UVODNA URA:


ponedeljek, 19.9.2022 ob 19:00


TERMINI:

19.9.

26.9.

3.10.

17.10. 

7.11.

14.11.

21.11.

28.11.

5.12. 

12.12.

Vsi termini so ob 19:00 uri.

CENA:

150 evrov za celoten sklop tečaja + e-knjižico

Rezervacijo mesta v skupini udeleženec tečaja potrdi s plačilom vrednosti tečaja. 


LOKACIJA:


Puravida center, Dobja vas

KAKO ZAČNEM?

Hitro pošlji prijavo na: info@prikatjidoma.si

najkasneje do 16.9.2022 oz. do zapolnitve mest